Waylon

Van jongs af aan was Waylon geïnspireerd door countrymuziek en drumde hij in/met de band West Virginian Railroad. Hij tekende in 1997 bij EMI en mocht in Nashville een plaat opnemen, die er echter niet kwam. In 2001 woonde en werkte hij een jaar in de Verenigde Staten waar hij ook optrad in de show van zijn idool Waylon Jennings met wie hij ook werkte.

Waylon nam in 2008 deel aan het eerste seizoen van Holland's Got Talent op SBS 6. Hij maakte tijdens zijn auditie indruk door het nummer It's a man's world te zingen van James Brown. Juryleden Henkjan Smits en Patricia Paay waren lovend. Smits stelde dat wanneer zangers als Waylon op het podium staan, jureren 'het mooiste vak is wat er is'. Daarna behaalde Waylon een plaats in de finale, die hij overigens niet won,  ondanks zijn verlies bracht platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown-label.

In april 2010 won Waylon zijn eerste muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie 'Beste nieuwkomer'. Een maand later ontving hij in het tv-programma De Wereld Draait Door een gouden plaat voor zijn debuutalbum. In juni 2010 was Waylon een van de winnaars van de laatste TMF Awards. De zanger won de Borsato Award, een prijs voor nieuw talent.

Samen met zangeres Ilse DeLange was hij de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisiesongfestival 2014 in Kopenhagen. De twee vormden het duo The Common Linnets en brachten het country/bluegrass-nummer Calm after the storm ten gehore, zij behaalde hier een knappe tweede plaats mee!

Eind 2016 bracht Waylon onaangekondigd het veelzijdige album Seeds uit. Een aantal nummers had hij de maanden ervoor al gespeeld in RTL Late Night. De discosingle Our Song werd een bescheiden hit. Ook ging een jaarlijkse reeks Ahoy-concerten van start met covers van noteringen uit de Radio Veronica Top 1000 allertijden.

Sinds seizoen 7 (2016) is Waylon te zien op RTL 4 als coach in The Voice of Holland.

koop tickets
Koop snel je tickets